Schüco AD UP 75

Schüco AD UP 75

Sistemska varianta z boljšimi lastnostmi za vrata s 75 mm osnovne gradbene globine za navznoter in navzven odpirajoča enokrilna in dvokrilna vrata.
Na zunanji strani površinsko poravnana konstrukcija za vrata, z zunanjo obodno senčno fugo 7 mm.
5-komorna konstrukcija profila je simetrično razporejena, sestavljena iz treh aluminijskih profilov, ki so med seboj povezani s posebnimi izolacijskimi letvicami brez izolacijske pene.
Profili vratnega krila so sestavljeni s hibridno povezavo – z velikim, strižno odpornim področjem med notranjim in srednjim profilom ter ločenim zunanjim profilom s t.i. »brezstrižno povezavo«. Ta ločitev je izvedena med zunanjim aluminijskim profilom in izolacijsko letvico, da se zmanjša učinek »bi-metala«.
Krilo vrat se izvedejo iz profila, ki neprekinjeno poteka po vseh štirih stranicah krila in je na spojih sestavljen pod kotom 45 stopinj. Tesnjenje je izvedeno preko nivojev profila, z dvema pripirnima tesniloma in srednjim tesnilom.
Montaža okovja se izvede v srednji aluminijski profil, ne v izolacijsko letvico.
Montaža elementa na gradbeno konstrukcijo se prav tako izvede sredinsko, preko srednjega aluminijskega profila.
Spodnji zaključek vrat je izveden s stabiliziranim, termično ločenim aluminijskim pragom in ustreznimi tesnilnimi nastavki, če niso določene druge zahteve na podlagi standardov, smernic ali »LBO«.                                                                                                                                            Uporaba sistemskega Schüco okovja omogoča izvedbo do max. višina krila 3000 mm, max. širina krila 1400 mm. in max. teža krila 200 kg.
Sistem certificiran tudi za evakuacijske in panik izhode po EN 179 in EN 1125.
Zaključki na gradbeni element morajo biti izvedeni po RAL smernicah montaže - znotraj paronepropustni, zunaj paropropustni, vodotesni.

Schüco AD UP 75 - testi in standardi

Toplotna izolativnost po EN ISO 10077-2 - Uf = 1,6 W/m2K  
Protvlomni razred po ENV 1627 - do RC2
Zrakotesnost po EN 12207 - razred 4
Vodotesnost po EN 12208 - razred E750
Odpornost na udarni veter EN 12210 - razred C3/B3 

Nazaj