Schüco AWS/ADS 75 Si

Schüco AWS/ADS 75 Si

Visoko toplotno izolirani sistem za vrata s 75 mm osnovne gradbene globine za navznoter in navzven odpirajoča enokrilna in dvokrilna vrata za velike obremenitve (HD = Heavy Duty).
Zunaj in znotraj je konstrukcija površinsko poravnana (podboj in krilo) in opremljena z dvema prepirnima tesniloma. Opcija pri navznoter odpirajočih vratih - krilo na notranji strani 10 mm zamaknjeno nad okvir in opremljno s tremi pripirnimi tesnili. Na obeh straneh se v običajni izvedbi sistema pojavi 5 mm neprekinjena senčna fuga, pri dvokrilnih panik vratih pa je ta fuga na notranji strani široka 11 mm.
Sistem je namenjen za vstavljanje steklenih polnil, alu izolacijskih polnil, pri uporabi posebnega profila za krilo pa tudi enostranskih in obojestranskih prektivnih polnil. Sistem omogoča zvedbo stranskih svetlob in nadsvetlob ter integracijo v Schüco fasadne sisteme.
Izolacijske letvice so za povišano izolacijo opremljene s penastim izolacijskim materialom. Profili za krila so opremljeni z deljenimi veznimi izolacijskimi letvicami za preprečitev bi-metal efekta.
Vsi vogalni in T-spojniki so opremljeni z veznimi elementi, ki z svojo labirintno strukturo omogočajo kontrolirano razporeditev lepila. Spoji so na stikih opremljeni še s posebnimi tesnilnimi elementi oz. z ustreznim kotnikom.
Zatesnitev T-spojev se izvede s sistemskimi tesnilnimi blazinicami in trajno elastičnim tesnilnim materialom v področju stičnih tesnilnih elementov labirintne oblike.
Uporaba sistemskega Schüco okovja omogoča izvedbo do max. višina krila 3000 mm, max. širina krila 1400 mm. in max. teža krila 200 kg.
Sistem certificiran tudi za evakuacijske in panik izhode po EN 179 in EN 1125.

Schüco ADS 75 HD.HI - testi in standardi

Toplotna izolativnost po EN ISO 10077-2 - Uf = 2,21 W/m2K
Zvočna izolativnost po EN ISO 140-3 - do 43dB
Protvlomni razred po ENV 1627 - do WK3
Zrakotesnost po EN 12207 - razred 2
Vodotesnost po EN 12208 - razred 5a
Odpornost na udarni veter EN 12210 - razred 2
Mehanske lastnosti po EN 13115 - razred 2
Mehanska trajnost po EN 12400 - razred 6

Nazaj